Καλωσήρθατε στην ομοσπονδία μας
Συνάντηση ΠΟΣ-ΠΟΜΕΝΣ PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 23 Οκτώβριος 2019 16:51

     POS.POMENS   Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της   Πανελλήνιας Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ) με την Πανελλήνια   Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), στα γραφεία της ΠΟΜΕΝΣ.

       Κατά τη συνάντηση, διάρκειας περίπου δύο ωρών, συζητήθηκαν

σημαντικά   θέματα που αφορούν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων   Δυνάμεων.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ασφαλιστικές εισφορές     αναγνώρισης της πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας (5ετία εκστρατείας, έτη   επικινδυνότητας κλπ) και στα μετοχικά ταμεία, για τα οποία   προγραματίζονται κοινές μελλοντικές πρωτοβουλίες.

        Οι δύο Ομοσπονδίες συμφώνησαν στην πραγματοποίηση συντονισμένων κοινών δράσεων προς όφελος όλων των ε.ε. και ε.α. στρατιωτικών.

 
Ενημέρωση για νέους συνταξιούχους. PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2019 18:27

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
   - Υπάρχουν περίπου 3.000 περιπτώσεις νέων στρατιωτικών συνταξιούχων (ευρεία έννοια ΕΔ & ΣΑ), που αποστρατεύτηκαν τα έτη 2017-2019, οι οποίοι λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη. Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρμόδιο Τμήμα συντάξεων, έχει ολοκληρωθεί το σχετικό πρόγραμμα και αναμένεται να εκδοθούν οι συνταξιοδοτικές

Περισσότερα...
 
Πρόοδος για το όριο 5ετίας κατάθεσης αίτησης αναγνώρισης συντάξιμων ετών. PDF Εκτύπωση
Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019 19:04

      Αμέσως μετά την ψήφιση του Ν.4387/2016 (ν. Κατρούγκαλου), η ΠΟΣ ανέλαβε πρωτοβουλίες βελτίωσης συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων και επίλυσης δημιουργηθέντων προβλημάτων. Μεταξύ αυτών ήταν και η αναγνώριση ετών πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας (και όχι πλασματικά έτη όπως επιμένουν ακόμη κάποιοι να τα αποκαλούν), που δεν είχαν περιληφθεί στη συνταξιοδοτική τους πράξη (5ετία μονάδων εκστρατείας ή μάχιμα κλπ). Ήταν μια απαίτηση, καθόσον με το ν.4387/2016, γεννήθηκαν νέα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Δυστυχώς όμως με

Περισσότερα...
 
Συνεργασία ΠΟΣ με Αρχηγό ΓΕΣ. Ανακοίνωση 114 PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 20:17

A.GES POS11                  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

 

                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΥΠ’ ΑΡΙΘ.  114

     Την Παρασκευή 11 Οκτ. 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΠΟΣ με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.  Από πλευράς ΠΟΣ παρέστησαν ο Πρόεδρος Ταξχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Απτχος (Ι) εα Χρήστος Διαμαντίδης, ο Γενικός Γραμματέας Ταξχος εα Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο Ταμίας Αντγος εα Κων/νος Βερνίκος και ο Ειδικός Γραμματέας Σχης εα Δημήτριος Ταραντίλης.

 

     Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ ενημέρωσε τον κ. Α/ΓΕΣ για τη δομή, τις αρχές και τη λειτουργία της Ομοσπονδίας.  Στη συνέχεια αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο και τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει η ΠΟΣ κατά την 8ετή δραστηριότητά της, αλλά και στους Φορείς, Υπηρεσίες και Υπουργεία που έχει αναπτύξει συνεργασία.

Περισσότερα...
 
Ανάλυση επί νέων μηνιαίων ενημερωτικών σημειωμάτων σύνταξης. Ανακοιν. 113. PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 03 Οκτώβριος 2019 20:09

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΥΠ’ ΑΡΙΘ.  113

      Ως γνωστόν,  εκδόθηκαν τα πολυαναμενόμενα Μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων, σε πρώτη φάση του Ιανουαρίου 2019. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης,  μέχρι 21 Νοεμβρίου  θα εκδοθούν και των υπολοίπων μηνών του 2019. Η αναζήτηση και εκτύπωση των σημειωμάτων γίνεται μέσω του ΕΦΚΑ, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας της ΠΟΣ, hellasmil.gr, στη δεξιά στήλη με τίτλο «Μηνιαίο Σύνταξης».

 

      Επειδή από πολλούς συναδέλφους ζητηθήκαν διευκρινήσεις επί των Μηνιαίων ενημερωτικών σημειωμάτων, παρέχονται οι παρακάτω πληροφορίες:

Περισσότερα...
 
Επιτυχίες τέκνων Μελών της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού. PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2019 09:20

las emvlima

                 Λ Ε Σ Χ Η

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ   ΣΤΡΑΤΟΥ                                                     Αθήνα, 22 Σεπ. 2019

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

            Κατά τις Πανελλήνιες Εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έτους  2019, πέτυχαν τα παρακάτω τέκνα μελών μας:

Ο Δημήτριος Μπαντιμαρούδης, υιός του Ταξιάρχου Χαράλαμπου Μπαντιμαρούδη,  στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...
 
Συνάντηση της ΠΟΣ με Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών. Ανακ. 112 PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2019 16:32

gg oik.1a                    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΥΠ’ ΑΡΙΘ.  112

       Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστο Τριαντόπουλο. Από την ΠΟΣ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ταξίαρχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Συνταγματάρχης εα Δημήτριος Ταραντίλης, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Αριστομένης Μπίνης.

 

       Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ ενημέρωσε αρχικά τον Γενικό Γραμματέα για τη δομή και το έργο της. Στη συνέχεια ανέλυσε τα θέματα που απασχολούν τα

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 51