«Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού 2011» PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2011 23:12

   ΛΕΣΧΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ                                                                 Αθήνα,  21  Οκτ. 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

(Για να δείτε φωτογραφίες πατήστε πάνω στις πράσινες λέξεις)

            Την  Πέμπτη  20  Οκτ 2011,  η  Λέσχη Αεροπορίας  Στρατού  (ΛΑΣ),   μετά από  έγκριση του ΓΕΣ  και σε

 συνεργασία με το 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ), διοργάνωσαν στο Α/Δ Πάχης Μεγάρων, την «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού» για τα στελέχη της, ήτοι: 

               α. Μνήμης για τους ιπταμένους (χειριστές και μηχανικούς) που έχασαν τη ζωή τους στην εκτέλεση του καθήκοντος. 

              β. Τιμής για τα εν ενεργεία (εε) και εν αποστρατεία (εα) στελέχη της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ).

 

          Η Αεροπορία Στρατού από την επανίδρυσή της το έτος 1947, μετρά 38 θανόντες ιπταμένους εν υπηρεσία, σε δυστυχήματα που προκλήθηκαν με τα αεροπορικά της μέσα. Στη μνήμη των αειμνήστων ιπταμένων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Επίσκοπου Ελευσίνας κ.κ. Δωρόθεου, στην οποία είχαν προσκληθεί οι οικογένειες όλων των θανόντων, ενώ ο πρόεδρος της ΛΑΣ, Ταξχος ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος αναφέρθηκε με ομιλία του στους πεσόντες.

 

          Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Α’ Υπαρχηγός του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Σεφερλής, ο Διευθυντής του Γραφείου Θρησκευτικού του ΓΕΣ, Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Βελεγράκης, οι οικογένειες των θανόντων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αεροπορίας Στρατού, Υποστράτηγος Πολυχρόνης Τασιούδης, ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ, Ταξίαρχος Στυλιανός Σαλωνίτης, ο εκπρόσωπος του ΓΑΠΕ/ΓΕΣ, Ταξίαρχος Γεώργιος Καϊμακτσής, οι Διοικητές του 2ου ΣΥΑΣ, των Μονάδων της Αεροπορίας Στρατού (ΜΑΣ) και του 2ου ΤΕΑΥ, αντιπροσωπεία Στελεχών της ΑΣ, ο Αντιδήμαρχος Μεγάρων , ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αντγος εα Παντελής Μαυροδόπουλος, διατελέσαντες επίτιμοι Διοικητές μειζόνων σχηματισμών και μεγάλος αριθμός αποστράτων (χειριστών- τεχνικών) και πολιτικού προσωπικού που υπηρέτησαν στην ΑΣ.

 

           Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και το προσκλητήριο νεκρών, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Α' Υ/ΓΕΣ, ως εκπροσώπου κ. Α/ΓΕΣ,  τον Πρόεδρο της ΛΑΣ, τον εκπρόσωπο της ΠΟΣ και τον Πρόεδρο του ΣΑΑΑΣ, ενώ άγημα της ΑΣ και η μπάντα της ΑΣΔΥΣ απέδιδαν τις προβλεπόμενες τιμές. Στη συνέχεια επιδόθηκαν από τον Πρόεδρο της Λέσχης στις οικογένειες των θανόντων μετάλλια,  εις μνήμη των πεσόντων.

 

           Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έγιναν ενημερώσεις από τον Πρόεδρο της ΛΑΣ, (περί της Λέσχης και των ΜΤΣ, ΕΚΟΕΜΣ, ΕΛΟΑΣ) και από τη ΔΑΣ/ΓΕΣ (αποστολή, εξέλιξη, αεροπορικά μέσα της ΑΣ) ενώ ακολούθησε στατική επίδειξη των αεροπορικών μέσων της ΑΣ.

 

           Ήταν μία εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά, συγκέντρωσε πλήθος εα στελεχών από πολλά μέρη της χώρας, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, οι οποίοι εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για την οργάνωση και την επιθυμία για καθιέρωσή της σε μόνιμη βάση, με εναλλαγή των αεροδρομίων πραγματοποίησης. Σημαντικότατη ήταν η συνδρομή της 1η ΤΑΞΑΣ, του 2ο ΣΥΑΣ και των ΜΑΣ του Α/Δ, που παρά το ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα του προσωπικού, συντέλεσαν αποφασιστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ήταν μία ηθική υποχρέωση απέναντι στους ιπταμένους που έχασαν τη ζωή τους στην εκτέλεση του καθήκοντος, αλλά και αναγνώρισης του έργου του προσωπικού της ΑΣ, από το οποίο και εμείς οι απόστρατοι προερχόμαστε και θεωρούμε ότι διαχρονικά ανήκουμε σε αυτό.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Νικολόπουλος Βασίλειος                                                                                   Παρασκευόπουλος Αναστάσιος

       Ταξχος εα                                                                                                                Ανχης εα

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Δεκέμβριος 2014 18:33