Ενημερώσεις από συνεργασία με ΕΦΚΑ.. PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Δεκέμβριος 2019 17:38

     Ένας ακόμη στόχος της ΠΟΣ επετεύχθη. Η χρονική δέσμευση 5ετίας από αποστρατείας για αναγνώριση συνταξιουχικού δικαιώματος, έπαυσε να υπάρχει. Επομένως όσοι έχουν κάνει αίτηση για αναγνώριση συντάξιμων ετών, που δεν είχαν αναγνωρισθεί-συμπεριληφθεί στη συνταξιοδοτική πράξη, θα περιληφθούν και θα προσαυξήσουν αντίστοιχα την πραγματική συντάξιμη υπηρεσία. Όπως μας ενημέρωσε ο ΕΦΚΑ/Τμ. Στρ. Συντάξεων, με το νέο έτος θα αρχίσει η επεξεργασία των σχετικών αιτήσεων, ώστε να γίνουν οι αντίστοιχες διορθώσεις.


        Από συνεργασία του Προέδρου της ΠΟΣ με τον ΕΦΚΑ προέκυψαν επίσης και οι παρακάτω ενημερώσεις:
   1ο. Το σύστημα δεν εμφανίζει μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα όσων έχουν αρνητική προσωπική διαφορά (εμφανίζεται μόνο του Ιανουαρίου), καθόσον επεξεργάζονται τα οικονομικά στοιχεία και θα αναρτηθούν όταν γίνουν οι σχετικές διορθώσεις (δεν αναμένεται αλλαγή πληρωτέου).
   2ο. Προτάθηκε από την ΠΟΣ στον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά που επεστράφησαν (κυρίως χηρείας), να ληφθεί μέριμνα για τις τροποποιητικές δηλώσεις που πρέπει να κατατεθούν στην εφορία, ώστε να μην υπάρξει πρόστιμο λόγω λήξεως οικονομικού έτους.
   3ο. Ο υπολογισμός των νέων συντάξεων (2017-2019) έχει προχωρήσει στο 90% και εκτιμάται να καταβληθούν τον Ιαν. 2020 (πάντα εκτός απροόπτου). Ένα πρόβλημα που είχε προκύψει και υπήρξε καθυστέρηση, αποκαταστάθηκε.
   4ο. Κάποιοι/ες που επέστρεψαν στον ΕΦΚΑ μεγάλα ποσά αναδρομικών, που τους είχαν δοθεί κατά λάθος .... τους περιμένει ... εν ευθέτω χρόνο, μια μικρή ευχάριστη έκπληξη............

 

                                                 Η ΠΟΣ πάντα κοντά στο/η συνάδελφο!!!

 

                                                            ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 19 Δεκέμβριος 2019 17:38