Άνοιξε η εφαρμογή για ρύθμιση οφειλών μέχρι 48 δόσεις. Ανακοίνωση 133. PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2022 21:03

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ                                                        Αθήνα, 28 Ιαν. 2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 133

 

ΡΥΘΜΙΣΗ 48 ΔΟΣΕΩΝ     

      Ενεργοποιήθηκε σήμερα 28 Ιαν. 2022, η εφαρμογή για ρύθμιση μέσω Α.Α.Δ.Ε, μέχρι 48 δόσεις, με ελάχιστη δόση 30 ευρώ, του φόρου που προκύπτει από αναδρομικά εισοδήματα συντάξεων (11μήνου 2015-2016, κλπ), όπως είχε ανακοινωθεί από την ΠΟΣ με την υπ’ αριθμ. 132 ανακοίνωσή της.

     Ταυτόχρονα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, έγινε αποδεκτή πρόταση της ΠΟΣ, για παράταση του χρόνου ρύθμισης, λόγω καθυστέρησης ενεργοποίησης της εφαρμογής και καθορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία της ρύθμισης η 15η Φεβ. 2022 (θα εμφανισθεί από 29/1), για όσους έχουν υποβάλλει τις τροποποιητικές μέχρι 31/12/2021. Συνιστάται η επιβεβαίωση της παράτασης.

      Η Ομοσπονδία προτείνει όπως οι ενδιαφερόμενοι απευθυνθούν σε λογιστή, ώστε να ακολουθηθεί με ασφάλεια η προβλεπόμενη διαδικασία. Για όποιον επιθυμεί να εκτελέσει μόνος του τη σχετική διαδικασία ρύθμισης μέχρι 48 δόσεις, περιγράφονται στο Παράρτημα της παρούσας ανακοίνωσης, τα απαραίτητα βήματα για την υποβολή της αίτησης ρύθμισης. 

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

      Υπενθυμίζεται ότι με την ΠΟΛ Α.1264/2021, άρθρο 1, έχει παραταθεί έως την 28η Φεβ. 2022 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, των οποίων η καταληκτική προθεσμία υποβολής είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021. Μεταξύ της πληθώρας των περιπτώσεων που παρατάθηκαν περιλαμβάνονται και οι τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, που ανάγονται σε παλαιότερο έτος, εφόσον οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων εκδόθηκαν εντός του 2021, ήτοι αυτές που αφορούν αναδρομικά 11μήνου για αποστράτους.

      Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθόσον σύμφωνα με το Άρθρο 2, από την 01/01 μέχρι 28/2/2022, οι παραπάνω δηλώσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής «ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ» στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) και εκκαθαρίζονται από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

 

                                              Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                

         Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικολόπουλος Βασίλειος

Ταξίαρχος  εα

Κουτρουμάνης Δημήτριος

Αντιστράτηγος  εα

                  

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α»

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 133

 

                             ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕΧΡΙ 48 ΔΟΣΕΩΝ.

      Προκειμένου να υπαχθούν οι οφειλές φορολογίας εισοδήματος, με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, που ανάγονται σε παλαιότερο έτος, εφόσον οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων εκδόθηκαν εντός του 2021, ήτοι στη ρύθμιση Ρ7  του  ν.4152/2013, όπως τροποποιήθηκε με το ν.4646/2019 σε 48 δόσεις, τα βήματα είναι τα εξής:

 

1. Ο φορολογούμενος συνδέεται με τους προσωπικούς του κωδικούς στο Taxisnet (ΑΑΔΕ).

2. Από τις εφαρμογές του Taxisnet επιλέγει την ομάδα Ρύθμιση οφειλών.

 

 

3. Από τη λίστα των προτεινόμενων ρυθμίσεων οφειλών επιλέγουμε:

   Ρ7 Αίτηση πάγιας ρύθμισης οφειλών ν.4152/2013 όπως τροποποιήθηκε με το ν.4646/2019

 

 πατάμε "Συνέχεια"  και έπειτα "Υποβολή νέας".

 

4. Στο πεδίο "Επιλογή Ρύθμισης" επιλέγουμε «Έως 48 δόσεις» (διευκρινίζεται ότι οι δόσεις που μπορούν να επιλεγούν είναι 2-48).   ΔΕΝ επιλέγουμε τις 24 δόσεις.

 

5. Στη συνέχεια επιλέγουμε διαζευκτικά μεταξύ των επιλογών Α και Β, και αντίστοιχα μεταξύ των επιλογών Γ και Δ.   Έπειτα επιλέγουμε «Ανάκτηση ποσών».

 

6. Ανοίγει ένας νέος πίνακας με τίτλο Οφειλές που υπάγονται υποχρεωτικά ή/και δύνανται να υπαχθούν στη ρύθμιση.

 

7. Στη συνέχεια τσεκάρουμε το κουτάκι δίπλα στην σειρά Β) Συνολικό υπόλοιπο μη ληξιπρόθεσμων δόσεων πλην αυτών που βρίσκονται ήδη σε καθεστώς νομοθετικής ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής (εκεί θα φαίνεται το συνολο των οφειλόμενων φόρων γιατί είναι μη ληξιπρόθεσμοι μέχρι τις 28/02/2022) για να επιλέξουμε το ποσό που θα ρυθμίσουμε. Πατώντας στη διπλανή λέξη "Οφειλές" μπορούμε να δούμε αναλυτικά τον οφειλόμενο φόρο ανά έτος.

 

8. Στη συνέχεια επιλέγουμε "Επόμενη σελίδα" και μεταφερόμαστε στο ΒΗΜΑ 2. Εκεί στο πεδίο «Επιλογή δόσεων» επιλέγουμε τον επιθυμητό αριθμό, πατάμε «Υπολογισμός ποσού δόσης» και «Επόμενη σελίδα».

 

9. Στο ΒΗΜΑ 3 πλέον που έχει τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης απαντάμε στα ερωτήματα των παραγράφων 1 έως 6 και πατάμε "Υποβολή" .

 

10. Αφού υποβάλουμε την αίτηση ρύθμισης οριστικά, εκτυπώνουμε την αίτηση που περιλαμβάνει την ταυτότητα οφειλής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πληρώνουμε την πρώτη δόση εντός τριών εργάσιμων ημερών με το ακριβές ποσό, επιλέγοντας "Βεβαιωμένες οφειλές ΔΟΥ" στο internet banking και δύο μέρες αργότερα που οριστικοποιείται η πληρωμή μας, επανερχόμαστε στο taxisnet, στα στοιχεια οφειλών και συγκεκριμένα στην καρτέλα "Οφειλές σε ρύθμιση και πληρωμή" και βλέπουμε τον πίνακα με τις καταληκτικές ημερομηνίες των δόσεων, οι οποίες είναι πάντοτε την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

 

          Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικολόπουλος Βασίλειος

Ταξίαρχος  εα

Κουτρουμάνης Δημήτριος

Αντιστράτηγος  εα

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2022 21:10