ΘΛΙΨΗ! Απώλεια Ιπταμένων Αξιωματικών της Π.Α. λόγω πτώσης πυροσβεστικού CL-215. Αν.142 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 25 Ιούλιος 2023 20:06

canadair stefanidis moulas              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 142

 

     Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52, αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

     

     Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε: «Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη. Η σκέψη μας βρίσκεται  στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

     

     Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από 25 έως 27 Ιουλίου 2023.

 

     Τα αίτια του θανατηφόρου αεροπορικού ατυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που συγκροτήθηκε για τον σκοπό αυτό.

 

     Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ) εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις Οικογένειες των Πεσόντων και στην Αεροπορική Οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς επίσης την ελπίδα να είναι το τελευταίο ατύχημα στις ΕΔ. Ο Ύψιστος να αναπαύσει τις ψυχές τους με εκείνες των Δικαίων και Αγίων.

 

                                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο  ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             

  Νικολόπουλος Βασίλειος

          Ταξίαρχος  εα

       

      Πιτσόλης Νικόλαος  

      Αντιστράτηγος  εα

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 25 Ιούλιος 2023 21:54