ΠΟΕΔ: 31ο Συνέδριο των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών. PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2023 10:41

afisa    H καρδιά του Ευρωπαϊκού Αλεξιπτωτισμού χτυπούσε από την Πέμπτη 9 έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στην Θεσσαλονίκη, όπου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ) υποδέχτηκε της ευρωπαικές αντιπροσωπείες της Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών (U.E.P.) στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 31ου Συνεδρίου των  Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών. Σύνεδροι από Ενώσεις αλεξιπτωτιστών από την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Γερμανία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Κύπρο, 

 

     Η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ) είναι ιδρυτικό μέλος της UEP και φέτος έχει αναλάβει την διοργάνωση του ετήσιου Συνεδρίου της Ένωσης.  Καταδρομείς – Αλεξιπτωτιστές, μέλη των σημαντικότερων Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών των Ειδικών Δυνάμεων από πολλές χώρες βρέθηκαν στην συμπρωτεύουσα, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις  και να συζητήσουν θέματα αναβάθμισης του Ευρωπαϊκού Αλεξιπτωτισμού, να σχεδιάσουν νέες δραστηριότητες και εκδηλώσεις με σημείο αναφοράς τον  ιστορικό χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

 

      Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, σε ιστορικά στρατιωτικά μνημεία της Βορείου Ελλάδος και να μάθουν από κοντά για τους Απελευθερωτικούς Αγώνες του Ελληνικού Έθνους. Σημαντική η σύσκεψη εργασίας, που έλαβε χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βέροιας, κατά την οποία, οι εκπρόσωποι της κάθε χώρας, έλαβαν το λόγο και ενημέρωσαν τους υπόλοιπους για τις εξελίξεις και τα γεγονότα που μεσολάβησαν από το περσινό Συνέδριο στην Λάρνακα της Κύπρου. 

 

mnimeio  mouseio mnhmeio1

 

 

 

paradosi sim 

  Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παράδοση της εκτελεστικής προεδρίας και της επίσημης  σημαίας της Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ Συνταγματάρχη ε.α. Δημήτριο Γεωργάκη στον αναλαμβάνοντα Πρόεδρο της Γερμανικής Ένωσης Αλεξιπρωτιστών  Στρατηγό ε.α. Χανς Βέρνερ Φριτζ, Πρόεδρο. Η προεδρία εναλλάσεται κατ' έτος.

   

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

    Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης εκπρόσωπος της Βουλής, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Βουλευτές, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Διοικητού του Γ' ΣΣ, Διοικητής Σχηματισμών και Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), καθόσον η ΠΟΕΔ είναι συνεργαζόμενο μέλος της, Επίτιμοι Σωματάρχες, Επίτιμοι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και πλήθος μελών των Λεσχών της ΠΟΕΔ. Λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου της ΠΟΕΔ.

 

aithousa OLOI   omilia

    Ιδιαίτερη τιμή για την ΠΟΣ, η οποία τιμήθηκε για την επικοδομητική συνεργασία της με την ΠΟΕΔ.

Kalafaths Nikolopoulos POED      poed plaketa1        POS POED 1

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2023 12:53