Σώμα Μονίμων Αντιπροσώπων της ΠΟΣ. Τακτική Συνέλευση. PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 17 Δεκέμβριος 2023 21:37

      Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδρίων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) η  Τακτική Συνέλευση, του Σώματος Μονίμων Αντιπροσώπων (ΣΜΑ) των Φορέων της.

SMA 1d ist SMA 1a ist

SMA 1e ist

        

  Στη συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Καταστατικού, συμμετέχουν ο Πρόεδρος και ένας από τους Αντιπροέδρους του ΔΣ της ΠΟΣ, καθώς και οι Πρόεδροι των Σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας (ή οι αντικαταστάτες τους).   Καθήκοντα γραμματέα ασκεί ένα εκ των μελών του ΔΣ.

  

      

   

   Το πρόγραμμα της συνέλευσης περιελάμβανε τα παρακάτω θέματα:

      α. Σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου ΠΟΣ. 

      β. Συνοπτική ενημέρωση για πρόσφατες ενέργειες της Ομοσπονδίας και ανάλυση βασικών  τρεχόντων θεμάτων (ασφαλιστικό, διεκδικήσεις, οικονομικά ΠΟΣ, σχέση με άλλους Φορείς, κλπ). 

      γ. Ανάπτυξη σύντομων εισηγήσεων Σωματείων - Μελών, επίκαιρη συζήτηση και προτάσεις ακολουθητέας πολιτικής και στρατηγικής της ΠΟΣ.

      

     Η Συνέλευση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα συνεγασίας και ανταλαγής απόψεων με τη συμετοχή 26 Φορέων. Συζητήθηκαν το θέμα των Μετοχικών Ταμείων, αναλύθηκαν οι προτάσεις της ΠΟΣ που κατατέθηκαν στο Υπ. Εργασίας, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), τους συντελεστές αναπλήρωσης άνω των 40 ετών και την Προσωπική Διαφορά.  Ακολούθως ο Πρόεδρος ανάλυσε την πρόταση της Ομοσπονδίας, η οποία ψηφίσθηκε στη Βουλή στις 6 Απρ.2023 για την αυτοτελή φορολόγηση των αναδρομικών των Μετοχικών Ταμείων και ΕΚΟΕΜ με 20% στην πηγή, χωρίς περαιτέρω φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων για τα εισοδήματα αυτά. Αυτό σημαίνει την μη υποβολή τροποποιητικής δήλωσης. Στη συνέχεια περιέγραψε την υπάρχουσα επάνδρωση των Περιφερειακών Παραρτημάτων της ΠΟΣ και ζήτησε από τους Φορείς της Ομοσπονδίας να προτείνουν εκπροσώπους για περιοχές που δεν υπάρχει κάλυψη.  Τέλος το Σώμα ενημερώθηκε για εκδηλώσεις της ΠΟΣ.SMA 1b ist

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2023 10:00