Κοπή Βασιλόπιτας και Γενική Συνέλευση της ΠΟΣ. Ανακοίνωση 146 PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 09 Μάρτιος 2024 11:02

1geniki

   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΥΠ’ ΑΡΙΘ.  146

                    (Για να δείτε φωτογραφίες κλικ στις πράσινες λέξεις) 

   

       Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), η Κοπή Βασιλόπιτας και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της Ομοσπονδίας.

       Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΣ, Ταξχος ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση και τους συμμετέχοντας στη Γ.Σ. αντιπροσώπους των Σωματείων – Μελών της Ομοσπονδίας. 

 

         Στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη 14ετή λειτουργία της Ομοσπονδίας και στους Φορείς της ΠΟΣ, καθώς και στην αποδοχή και συνεργασία της με αρμόδιους φορείς και Υπουργεία της Χώρας. Επεσήμανε τις επιπτώσεις της πανδημίας, της ενεργειακής εκτροπής, της ακρίβειας και των γεωπολιτικών εξελίξεων, που δημιουργούν εστίες κινδύνου οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας στην Πατρίδα μας.  Επεσήμανε επίσης την αναγκαιότητα ενίσχυσης της κοινωνικής δικαιοσύνης και της επίτευξης των στόχων της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ, για μια βιώσιμη και ανθρωποκεντρική ανάπτυξη.  Έκανε ιδιαίτερη μνεία των επιπτώσεων από την επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά και τη βελτίωση της διπλωματικής και στρατιωτικής θέσης της Ελλάδας.  Υπενθύμισε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και να σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων.  Τέλος τόνισε ότι η  Ομοσπονδία θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, θα μελετά, θα εισηγείται και θα προσπαθεί να δίνει λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα, για ένα καλύτερο αύριο ! (Εδώ η ομιλία)

   

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι:

 

  Επίσης παρέστησαν:

 

 

   Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, ως αναγνώριση της εξαιρετικής και αποτελεσματικής συνεργασίας τους με την Ομοσπονδία στους:

  • Αείμνηστο Αντιπτέραρχο ε.α. Χρήστο Διαμαντίδη, Β΄ Αντιπρόεδρο της ΠΟΣ (2019 – 2023).  Η πλακέτα επιδόθηκε στη σύζυγό του Μάρτζη Διαμαντίδου.
  • Χρήστο Σταϊκούρα, πρώην Υπουργό Οικονομικών και νυν Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
  • Απόστολο Βεσυρόπουλο, πρώην Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας και νυν Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
  • Αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη, Γενικό Διευθυντή ΤΕΘΑ.
  • Φωτεινή Σπανού, Γεν. Διευθύντρια, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών ΕΦΚΑ

  • Ιωάννη Κόρμπο, Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών e-ΕΦΚΑ.
  • Νικόλαο Ζαχαριά, Μέλος του ΣΑΑ ΣΣΕ 1978, σύμβουλο ΠΟΣ για θέματα ΑΟΟΑ, τοπογράφο και Πρόεδρο της Ένωσης Ευρωπαίων Τοπογράφων – Μηχανικών.
  • Δήμητρα Τσιούνη, σύμβουλο της ΠΟΣ για φορολογικά, οικονομικά και λογιστικά θέματα.

 

      Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. κ. Παύλος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β΄, στον οποίον απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα της Ομοσπονδίας.  Ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος και η κοπή της Βασιλόπιτας. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Ταξχος ε.α. Γεώργιος Χατζηκωνστανίνου, Α' Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ.

 

     Μετά την αποχώρηση των προσκεκλημένων, εκλέχθηκε το Προεδρείο της Γ.Σ.   Πρόεδρος της Γ.Σ. εκλέχθηκε ο Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Μυτιληναίος και Γραμματέας ο Ταξίαρχος ε.α. Βασίλειος Παπαδόπουλος.

 

      Από τους Φορείς της ΠΟΣ συμμετείχαν οι Πρόεδροι και αντιπρόσωποι των Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (ΣΑΣΙ),  Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ), ΠΣΑΠ, ΣΑΑΙΤΘ, ΣΑΑΠΒ, ΣΑΑΜΧ, ΣΑΑΔΒ, ΣΑΑΑΣ, ΣΑΑΣΥΠ, ΣΑΑΣΕΜ, Λέσχης Αεροπορίας Στρατού (ΛΑΣ), Συνδέσμου Αξκων - Υπξκων Στρατού (ΣΑΑΥΣ), Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, ΣΑΑΣΣΕ 1957,  ΣΑΑΣΣΕ 1962, ΣΑΑΑΣΣΕ 1963ΣΑΑΑΣΣΕ 1965, ΣΑΑΣΣΕ 1968ΣΑΑΣΣΕ 1973, ΣΑΑΣΣΕ 1975, ΣΑΑΣΣΕ 1976, ΣΑΑΣΣΕ 1977, ΣΑΑΣΣΕ 1978, ΣΑΑΣΣΕ 1979, Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Οικονομικού Ε.Δ. (ΣΑΑΟΕΔ), Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΑ-ΣΜΥ), Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Μακεδονίας Θράκης (Απόφοιτοι Σ.Μ.Υ.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ).

 

     Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. αφού επιβεβαίωσε την απαρτία της συνέλευσης, κάλεσε τον Πρόεδρο της ΠΟΣ να παρουσιάσει τον απολογισμό του Δ.Σ. και τον προγραμματισμό επομένου έτους.  Στη συνέχεια ο Ταμίας της ΠΟΣ, Αντγος εα Κων/νος Βερνίκος παρουσίασε τον Οικονομικό Απολογισμό 2023 και τον Προγραμματισμό του τρέχοντος έτους.  Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.  Η Γενική Συνέλευση κατόπιν συζήτησης, ενέκρινε ομόφωνα τον οικονομικό απολογισμό και τα διοικητικά πεπραγμένα και απάλλαξε το Διοικητικό Συμβούλιο από κάθε ευθύνη για τα οικονομικά και διοικητικά πεπραγμένα του έτους 2023. 

 

      Ακολούθησε συζήτηση θεμάτων που τέθηκαν από τα μέλη της ΓΣ και σύντομη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΠΟΣ για τα τρέχοντα συνταξιοδοτικά και οικονομικά θέματα που αφορούν στους αποστράτους.  Ο Γενικός Διευθυντής του ΤΕΘΑ Αντγος Κονδύλης Αντώνιος παρουσίασε εν συντομία το Ταμείο και τα τρέχοντα θέματα του. 

 

      Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ευχαριστεί όλους τους αντιπροσώπους των Φορέων που συμμετείχαν στη διαδικασία της Γ.Σ. Κυρίως όμως, εκφράζει προς τους Συναδέλφους, την βαθιά του ικανοποίηση, για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που παρέχουν στην ΠΟΣ.

                    

                 

                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικολόπουλος Βασίλειος

      Ταξίαρχος ε.α.

             Πιτσόλης Νικόλαος

             Αντιστράτηγος ε.α.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2024 23:45