Διαμαρτυρία Στρατιωτικών των Ολλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Συντάχθηκε απο τον/την Βασίλειος Νικολόπουλος, Ταξχος ε.α.   
Παρασκευή, 27 Μάιος 2011 15:54

 

 

Χιλιάδες ένστολοι άνδρες και γυναίκες καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι των ολλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων διαμαρτυρήθηκαν χθες έξω από το κοινοβούλιο της χώρας στην Χάγη, λόγω του προγράμματος περικοπών ύψους 1 δις ευρώ που η κυβέρνηση εφαρμόζει στο υπουργείο εθνικής Άμυνας της χώρας.

 

Το πρόγραμμα αυτό μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την υποχρεωτική αποχώρηση από τη υπηρεσία 12.000 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ολλανδίας. Η πιο σκληρή κριτική πάντως των διαμαρτυρομένων κατευθύνθηκε προς το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών και το συντηρητικό κόμμα VVD.

 

Το μικρό δεξιό κόμμα SGP υποστήριξε τους Ολλανδούς στρατιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους ενώ σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι «δεν γίνεται να απολύουμε το Στρατός μας». Οι στρατιωτικοί στην Ολλανδία δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε απεργία και για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες στην διαδήλωση αναγκάστηκαν να πάρουν μία ημέρα άδεια.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην διαδήλωση μετέβησαν στο κοινοβούλιο της χώρας ως αν συμμετείχαν σε παρέλαση με απόλυτη τάξη και πειθαρχία.

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 27 Μάιος 2011 15:57