Σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών και των τριών Κλάδων των ΕΔ PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Συντάχθηκε απο τον/την Βασίλειος Νικολόπουλος, Ταξχος ε.α.   
Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2011 22:51

           

 

Αθήνα, 24 Σεπτ 2011

 

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Α.Σ συναισθανόμενο την αγωνία και την αγανάκτηση δεκάδων χιλιάδων Συναδέλφων Μελών του ( Στρατού Ξηράς - Ελληνικής Αστυνομίας ) συνήλθε την 23 Σεπτ 2011, ημέρα Παρασκευή και συνέταξε το ακόλουθο ( σε word), αλλά και συνημμένο Δελτίο Τύπου ( σε PDF), της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς με αντικείμενο θέματος.

 

    Παρακαλείσθε για την ενημέρωσή σας και την κατά την κρίση σας προώθηση.

 

    Παράλληλα απεφασίσθη η πρόταση για σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

    Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ ήρθε σε επαφή με τους Προέδρους των δύο άλλων Ενώσεων (Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν) και Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α)), οι οποίοι απεδέχθησαν την σύγκληση και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Σεπτ 2011 στις 11:00.

 

Σχετικό Δελτίο Τύπου θα εκδοθεί την Δευτέρα μετά την σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου.

 

  

 

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ

 

Χαριλάου Τρικούπη 18 Α, 106 79, Αθήνα

 

Τηλ : 210 36 33 797 - Τηλεομοιότυπο : 210 362 14 10

 

, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 24 Σεπ 2011

 

    Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ), εκφράζει την αγανάκτησή της για την λήψη των εξοντωτικών μέτρων που πλήττουν κυρίως τις ευπαθείς ομάδες των συμπατριωτών μας, αλλά και των Συναδέλφων μας. Με πλήρη κατανόηση των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζουν τα πλέον αδύναμα Μέλη της Κοινωνίας μας, ενώνουμε μαζί τους την αγανακτισμένη και ανυποχώρητη φωνή διαμαρτυρίας...

 

    Η συντριπτική πλειοψηφία των Στρατιωτικών όλων των Κλάδων των Ε.Δ , προέρχεται από τα άδολα λαϊκά στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας. Θεωρούμε ότι, είναι επιτακτικό καθήκον μας να συμπαραταχθούμε με τους λοιπούς εργαζομένους για την διατήρηση ενός ανεκτού επιπέδου διαβίωσης.

 

    Ο κλάδος μας, ιδιαίτερα με τα πρόσφατα ανάλγητα και ισοπεδωτικά μέτρα, πλήττεται περισσότερο από άλλους εργαζομένους δοθέντος ότι, η πλειοψηφία των στρατιωτικών χάνει το δικαίωμα στην εργασία σε ηλικία κάτω των 55 ετών κατ΄ εφαρμογή του Νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών, χωρίς να είναι επιλογή τους. Είναι πρόδηλο ότι η πολλαπλασία απομείωση στην σύνταξη πολλών συνταξιούχων Μελών μας τους οδηγεί στην απόγνωση στην φάση εκείνη του βίου τους που οι προσωπικές και οικογενειακές τους ανάγκες είναι στην κορύφωση τους.

 

   Ελάχιστα χρειάζεται να τονισθεί ότι, η επίθεση κατά των Συναδέλφων μας αποκτά χαρακτηριστικά προγραφής αφού με απειλή περικοπής της μικρής άλλωστε σύνταξης τους, απαγορεύεται η αναζήτηση συμπληρωματικής εργασιακής δραστηριότητας.

 

    Καλούμε τους Συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την μαζική διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων μας.

 

    Συνάδελφοι κρατήστε ψηλά το κεφάλι, ενωμένοι θα αγωνισθούμε με αξιοπρέπεια για να διώξουμε την μαυρίλα από την ψυχή μας και με ιδρώτα και με δάκρυα και με αίμα αν χρειασθεί.

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

της Ενώσεως

 

Ο

 

Πρόεδρος

 

Παντελής Χ. Μαυροδόπουλος

 

Αντιστράτηγος ε.α.

 


 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2011 22:55