Πρόταση της ΠΟΣ για τις έκτακτες εισφορές PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2011 19:12

Μετά από τον καταιγισμό των εκτάκτων εισφορών που αφορούν όλους τους πολίτες, η  Ομοσπονδία θεωρεί

ότι είναι μία επιπλέον αδικία να φορολογούνται ποσά, που τα ξαναπαίρνει το κράτος. Προς την κατεύθυνση αυτή έκανε την παρακάτω πρόταση στο Υπουργείο Οικονομικών με κοινοποίηση σε αρμόδιους φορείς. 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

 

 

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Οικονομικών/ Δνση Φορολογίας

Καρ. Σερβίας 10 Αθήνα ΤΚ 10184

 

ΚΟΙΝ: Πίνακας Αποδεκτών

Αριθμ. Πρωτ.: 021/2011

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2011

 

 

 

 

 

 

 

 ΘΕΜΑ: Φορολογική Πρόταση

 

          Ως γνωστό τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια έχουν επιβληθεί πρωτόγνωρες επιβαρύνσεις, έκτακτες εισφορές και περικοπές, που οδηγούν εργαζόμενους και συνταξιούχους στην οικονομική εξαθλίωση και την εξόντωσή τους.

 

          Οι περικοπές επιδομάτων, η περικοπή ή κατάργηση 13ου και 14ου μισθού/σύνταξης (δώρων), η επιβολή ΕΑΣ και πληθώρα εκτάκτων εισφορών (υπέρ ανέργων, ΟΑΕΔ, ακινήτων, αυτοκινήτων, ασφαλιστικών ταμείων, κλπ, κλπ), οι συνεχείς επιπρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των καθημερινών αγαθών διαβίωσης (επιβίωσης;) έχουν μειώσει το καθαρό εισόδημα του πληθυσμού, αλλά κυρίως την αγοραστική αξία τουλάχιστον κατά 40%, ενώ έχουν οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους.

 

          Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ), συμμεριζόμενη τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της χώρας και κατ’ επέκταση οι στρατιωτικοί (εε και εα), κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνεται με τις συνεχείς επιθέσεις των αλλεπάλληλων εκτάκτων μέτρων, προτείνει όπως στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο να περιληφθεί διάταξη, ώστε οι έκτακτες εισφορές να αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα, διότι είναι τουλάχιστον ένας επί πλέον μισθός ή σύνταξη, πέραν των λοιπών περικοπών (επιδομάτων, δώρων κλπ) και ως εκ τούτου, δεν αποτελούν καθαρό εισόδημα .

 

Για το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 

1. Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Μητροπόλεως 12-14 Αθήνα, TK 10563 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

2. Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής, Ιουλιανού 42-46 Αθήνα, ΤΚ 10434 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

3. Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων (ΠΕΦΕ), Σεπολίων 9 Πλ. Αττικής, ΤΚ 10445 Αθήνα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

4. Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Ιουλιανού 42-46 Αθήνα, ΤΚ 10434 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

5. Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Χ. Τρικούπη 18α, ΤΚ 10679, Αθήνα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

6. ΑΔΕΔΥ, Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων 105 57, Αθήνα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2011 19:16