Παράδοση - Παραλαβή Α/ΓΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 16 Σεπτέμβριος 2012 19:08

         Την 25 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στη ΣΣΕ η παραλαβή-παραδοση του ΓΕΣ. Μετά τη τελετή απενεμήθησαν αναμνηστικά στον απερχόμενο Α/ΓΕΣ Στρατηγό Κωνσταντίνο Ζιαζιά.

         Με απόφαση του ΔΣ της  ΠΟΣ  απενεμήθη στο Στρατηγό Κων. Ζιαζιά  αναμνηστικό και ο τίτλος του Επίτιμου μέλους της Ομοσπονδίας, διότι όπως ανέφερε ο Πρόεδρος  της  ΠΟΣ κατά την προσφώνησή του, ο Στρατηγός  Ζιαζιάς  ήταν ο Αρχηγός  του ΓΕΣ  που συνεργάστηκε και δέχθηκε  προτάσεις  από αποστράτους,    μάλιστα  ανέπτυξε και μία άμεση και εποικοδομητική συνεργασία με την Ομοσπονδία μας.

             Ειδικότερα μετά από ενημέρωση  του για θέματα ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ  την 1η Δεκ. 2011,  από τον Πρόεδρο και  τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΣ Ταξχο εα  Βασ. Νικολόπουλο και  Αντγο εα  Δημ. Σπυρίδων αντίστοιχα,  σε συνεργασία με τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό  Μιχ. Κωσταράκο και  με  τη στήριξη της πολιτικής ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, προώθησε και υποστήριξε με επιμονή προτάσεις,  που ως αποτέλεσμα έφεραν τη γνωστή ρύθμιση χρεών του ΜΤΣ.

            Επίσης αποδέχθηκε προτάσεις εξεύρεσης πόρων για τον ΕΚΟΕΜΣ (τέλη προσγείωσης κλπ) και εξέδωσε  σχετικές οδηγίες  για υλοποίηση.

            Τέλος μετά από 3ωρη αναλυτική ενημέρωση  από τον Πρόεδρο και  από εξειδικευμένο μέλος της ΠΟΣ με την ιδιότητα του τοπογράφου-μελετητή,  αποδέχθηκε σχέδιο επίλυσης  και αποδέσμευσης  της  έκτασης  του ΑΟΟΑ στο Πικέρμι,  αλλά και αξιοποίησης  του μεγαλύτερου ποσοστού της αρχικής προ δεσμεύσεων έκτασης, δίνοντας στη συνέχεια συγκεκριμένες οδηγίες ενεργειών που είναι σε εξέλιξη.

            Επίσης εκ μέρους του ΔΣ  ο  Πρόεδρος της ΠΟΣ, ευχήθηκε καλή επιτυχία  στο νέο Αρχηγό  ΓΕΣ  Αντγο  Κωνσταντίνο Γκίνη.

 

Φωτογραφίες: Νικήτας Σπίνος, Χαλάνδρι

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2012 06:54