Να επανέλθει το "Ελληνικό Γένος" στα ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, 23 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 13 Μάιος 2013 22:06

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 23

                                                                                                                                                  Αθήνα,  13 Μαΐου  2013

 

    Παρά τις σχετικές εξαγγελίες, δεν περιλήφθηκε ούτε στη φετινή εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η προϋπόθεση «Να είναι Έλληνες-νίδες το γένος»  για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), ακαδημαϊκού έτους 2013-14.

       Η απαραίτητη αυτή προϋπόθεση στις σχετικές εγκυκλίους μέχρι και το έτος 2009 εξασφάλιζε την μη εισαγωγή σε όλες τις στρατιωτικές σχολές, ατόμων που δεν ήταν στο Γένος Έλληνες-ίδες. Από το 2010 όμως με Εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την υπογραφή της από τον τότε ΥΕΘΑ Ευάγγελο  Βενιζέλο, αλλά και τις εγκυκλίους που υπέγραψαν οι  ΥΕΘΑ που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, η προϋπόθεση αυτή καταργήθηκε, παρέχοντας τη δυνατότητα να εισέρχονται στις υπόψη Σχολές ακόμη και μετανάστες που απέκτησαν την Ελληνική ιθαγένεια, με έναν από τους δεκαεπτά  ( 17 ! ) τρόπους που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ) θεωρεί  υπεύθυνη την κυβέρνηση και τον εκάστοτε ΥΕΘΑ που υπογράφει την εγκύκλιο, τους οποίους καλούμε να αναθεωρήσουν αυτές τις απόψεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας και της ομοιογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), αναλογιζόμενοι το γεωστρατηγικό περιβάλλον της Χώρας μας και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε ενδεχόμενη «θερμή περίοδο» με όμορα κράτη, από τα οποία μετανάστες, αφού εισήχθησαν σε Ελληνικές Στρατιωτικές Σχολές, θα υπηρετούν ως μόνιμα Στελέχη των Ελληνικών ΕΔ.

       Στηρίζουμε την προσφυγή που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που  θα συζητηθεί στην Ολομέλειά του την 17η Μαΐου  2013και

                                                                         καλούμε 

τους συναδέλφουςστη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου  2013 και ώρα 09:00, έξω από το κτίριο του ΣτΕ  (Πανεπιστημίου 47-49).

 

                                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            Νικολόπουλος Βασίλειος                                                                              Παπαδόπουλος Βασίλειος

                     Ταξχος  εα                                                                                                    Ταξχος εα

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 18 Δεκέμβριος 2021 16:31