Συνεργασία ΠΟΣ με Α/ΓΕΣ. Ανακοίνωση υπ' αριθ. 37 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Ιούνιος 2014 17:08

         Την 7η Ιουνα.γεσ 2αίου 2014 πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της ΠΟΣ, συνάντηση με τον Αρχηγό του  ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ.  Χρίστο Μανωλά στο γραφείο του, 4μελούς αντιπροσωπείας του ΔΣ της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρο Ταξχο εα Βασίλειο Νικολόπουλο και τα Μέλη Αντγο εα Δημήτριο Δημητρούλη, Ανθλγο εα Γεώργιο Σουλιώτη και Ταξχο εα Βασίλειο Παπαδόπουλο.

     Η συζήτηση διήρκησε μιάμιση ώρα και διεξήχθη σε εξαιρετικό συναδελφικό κλίμα. Ο πρόεδρος της ΠΟΣ ανέπτυξε τα θέματα που απασχολούν τα μέλη της Ομοσπονδίας, αναλύοντας  το ιστορικό, την πρόοδο και την προοπτική ενός εκάστου θέματος. Ειδικότερα συζητήθηκαν η αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ για το μισθολόγιο, θέματα και προοπτικές του ΜΤΣ παραθέτοντας στοιχεία

που έχει επεξεργασθεί η Ομοσπονδία (ιστορικά, οικονομικά, κοινωνικοί πόροι κλπ), η πρόταση της ΠΟΣ για το διαγωνισμό των Μετοχικών Ταμείων, προτάσεις για ΕΚΟΕΜΣ,  ΕΛΟΑΣ,  ΑΟΟΑ, πτητική σύνταξη χειριστών ελικοπτέρων κλπ.

      Για όλα τα θέματα κατατέθηκαν υπομνήματα, με συγκεκριμένες υλοποιήσιμες προτάσεις και μέτρα, στο πλαίσιο του εφικτού, εντός της υπάρχουσας και γνωστής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. Ειδικά για το θέμα του ΕΚΟΕΜΣ, για το οποίο ο κ. Α/ΓΕΣ είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος προϊστάμενος,  προτάθηκαν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να εξαιρεθεί ο υπολογισμός του από τη σύνταξη

     Ο κ. Α/ΓΕΣ, γνώστης των θεμάτων που συζητήθηκαν αλλά και της δραστηριότητας της Ομοσπονδίας, έδειξε κατανόηση και πραγματικό ενδιαφέρον για την επίλυση των θεμάτων που τέθηκαν, ζητώντας τις αναγκαίες συμπληρωματικές πληροφορίες και διευκρινίσεις.

      Συμφωνήθηκε να επαναληφθούν οι συναντήσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας, εφ’ όσον δημιουργηθούν νέα δεδομένα στα θέματα που αναπτύχθηκαν.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                                    Ο                                                                                                       Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                              Νικολόπουλος Βασίλειος                                                              Παπαδόπουλος Βασίλειος

                                          Ταξχος  εα                                                                                          Ταξχος εα

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Ιούνιος 2014 17:48