Πρόεδρος του European Group of Surveyors, εα Αξιωματικός Τάξεως ΣΣΕ 1978 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 13 Δεκέμβριος 2015 11:49

 Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο ΣΣΗΜΑ ΣΣΕ 1978 ΙΣΤ

ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ  ΤΑΞΗΣ 1978

           

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Πρόσφατα, στη  γενική συνέλευση του European  Group of  Surveyors   (ΕGOS)  στη Μάλτα, το Μέλος του Συνδέσμου μας Αποφοίτων Αξιωματικών Τάξης ΣΣΕ 1978 και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ)  Νίκος Ζαχαριάς,  εξελέγη ομόφωνα  νέος Πρόεδρος  του Συλλόγου αυτού.

ZAXARIAS 1aZAXARIAS 2

        Ο Νίκος  Ζαχαριάς με τον απελθόντα πρόεδρο (1η φωτογραφία) και με το νέο Δ.Σ του συλλόγου (2η)

 

   Πρόκειται για έναν ευρωπαϊκό σύλλογο, ο οποίος εκπροσωπεί τους ελεύθερους επαγγελματίες τοπογράφους Μηχανικούς  των  κρατών μελών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.   Σήμερα στον σύλλογο αυτό συμμετέχουν είκοσι χώρες  και εκπροσωπούνται περίπου 260.000 τοπογράφοι Μηχανικοί .  Τα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο αυτό είναι :

  • Η αμοιβαία αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στα κράτη -μέλη με σκοπό την ελεύθερη διακίνηση των επαγγελματιών τοπογράφων στην Ευρωπαϊκή  Ένωση , σύμφωνα με τις σχετικές ευρωπαϊκές  οδηγίες .
  • Η πιστοποίηση του επαγγέλματος και των σπουδών .
  • Η βελτίωση των συνθηκών άσκησης του επαγγέλματος στα κράτη μέλη
  • Η επιμόρφωση των μελών  .

         Ο Νίκος Ζαχαριάς  ξεκίνησε την  επαγγελματική του  δραστηριότητα   αμέσως μετά την αποφοίτηση του από το ΕΜΠ το 1989. Έχει δραστηριοποιηθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (ΠΣΔΑΤΜ),  καθώς και στο ΤΕΕ  από το 1995 περίπου ενώ έχει εκλεγεί και Γενικός γραμματέας του συλλόγου αυτού το 2011.  Επί σειρά ετών επίσης έχει διατελέσει και εκλεγμένο  μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΣΔΑΤΜ. Από το έτος 2004  ο Νίκος Ζαχαριάς  εκπροσωπεί τον ΠΣΔΑΤΜ και το ΤΕΕ στο EGOS .

     Σήμερα δραστηριοποιείται επαγγελματικά στους τομείς των τοπογραφικών μελετών, πολεοδομικών - χωροταξικών, κτηματολογίου, δασικών θεμάτων , εφαρμογών τίτλων ιδιοκτησιών, ερμηνείας αεροφωτογραφιών, καθορισμού αιγιαλού παραλίας, πράξεων εφαρμογής, απαλλοτριώσεων, συμβούλου εκμετάλλευσης ακινήτων κτλ

        Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει σε ημερίδες και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σημαντικό αριθμό εργασιών στα  παραπάνω  θέματα, ενώ έχει λάβει μέρος σε ομάδες εργασίας για την σύνταξη διαφόρων σχεδίων νόμων .

         Σε συνεργασία με την ΠΟΣ έχει καταθέσει προτάσεις για θέματα ΑΟΟΑ-Πικερμίου, ενώ είχε ορισθεί μέλος σχετικής επιτροπής του ΥΠΕΧΩΔΕ.

      Με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου υποστηρίζει επίσης διάφορα ΝΠΔΔ , φορείς , συνεταιρισμούς, συλλόγους,  εταιρείες  και  ιδιώτες. Διατηρεί  Γραφείο Χαλάνδρι  (Ράχης 4α και Δάσους, Πλατεία Δούρου, τηλ 210 6811411, φαξ 210 6822346, κιν 6977500794,   mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

       Ο Σύνδεσμός μας συγχαίρει το Συμμαθητή και Μέλος μας και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        Βασίλειος   Νικολόπουλος                                                        Γεώργιος Παπαθανασίου

                 Ταξχος εα                                                                                       Αντγος εα       

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 18 Δεκέμβριος 2021 17:11