Συνάντηση της ΠΟΣ με Δημοκρατική Συμπαράταξη για ασφαλιστικό. Ανακοιν. 58 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2016 00:13

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ                                                                                   Αριθμ. Πρωτ. 09/2016

                                                                                                                                                                                 Αθήνα,  3  Φεβ. 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 58 

 

      Την Τρίτη 2 Φεβ. 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΣ με την Ομάδα εργασίας για το Ασφαλιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.  Επικεφαλής της Ομάδας ήταν η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, Υπεύθυνη

Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας και συμμετείχαν οι κκ Δημήτρης Καρύδης, Μιχαήλ Κωσταντίνου και ο νομικός σύμβουλος Γεώργιος Παπαδόπουλος.  Από πλευράς ΠΟΣ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ταξίαρχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος, ο  Γεν. Γραμματέας Ταξχος εα Βασίλειος Παπαδόπουλος και ο Ταμίας Αντγος εα Κων/νος Βερνίκος.

 

     Η Ομοσπονδία εστίασε στο ιδιαίτερο περιβάλλον εργασίας των Στρατιωτικών, την υποχρέωση του νομοθέτη για ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση τους (υπ' αριθμ. 2192 - 2196/2014 ΣτΕ) και την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, την αντισυνταγματικότητα ένταξης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ των Στρατιωτικών και ότι ενδεχόμενη ένταξη των εργαζομένων του Δημοσίου στο νέο Φορέα, θα επιβαρύνεται  ο κρατικός προϋπολογισμός ΕΤΗΣΙΩΣ  με 1.268.000.000 ευρώ.

 

    Μεταξύ άλλων η ΠΟΣ πρότεινε τη διατήρηση της υπαγωγής των στρατιωτικών στο Δημόσιο και όχι ένταξή τους στον ΕΦΚΑ, διατήρηση του ισχύοντος τρόπου υπολογισμού των συντάξεων ή εναλλακτικά ο ενδεχόμενος επαναπροσδιορισμός της σύνταξης, να αντιστοιχεί σε συντάξιμα έτη, χωρίς ρήτρα ηλικίας αποχώρησης από την υπηρεσία για όλους όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

 

     Η συνάντηση, διάρκειας μιάμισης ώρας, έγινε σε καλό κλίμα συνεργασίας και η Ομοσπονδία κατέθεσε ρεαλιστικές προτάσεις και πλήρες υπόμνημα με τεκμηριωμένες απόψεις για τις θέσεις μας. Δηλώσαμε τη διάθεσή μας για περαιτέρω συνεργασία όπου απαιτηθεί. Η κα Χριστοφιλοπούλου μας ευχαρίστησε για την αναλυτική και σε βάθος ενημέρωση. Δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει  και θα στηρίξει προτάσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι στρατιωτικοί, όταν κατατεθεί το Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που θα αφορά το Δημόσιο Τομέα και ανάλογα με το πώς αυτό θα διαμορφωθεί.

 

                                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               Νικολόπουλος Βασίλειος                                                 Παπαδόπουλος Βασίλειος

                       Ταξίαρχος  εα                                                                    Ταξίαρχος  εα

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 18 Δεκέμβριος 2021 17:13