Γενική συνέλευση και Αρχαιρεσίες της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 19 Φεβρουάριος 2017 22:08

  ΛΕΣΧΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ                                                                        Αθήνα,  18  Φεβ.  2017las emvlima

                                                                Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

                                             ( Πατώντας στις πράσινες λέξεις, εμφανίζονται φωτογραφίες)

    Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, η κοπή Βασιλόπιτας και οι αρχαιρεσίες της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού (ΛΑΣ). 

       Στη Γ.Σ. παρευρέθηκαν ο Διευθυντής ΔΑΣ/ΓΕΣ Ταξχος Χρήστος Ηλιόπουλος,   ο πρώτος

Διευθυντής ΔΑΣ/ΓΕΣ Υπτγος εα Γεωρ. Φανής, ο επίτιμος Δκτης 1ης Στρατιάς Αντγος εα Αθαν. Σκαραφίγκας, ο Αντιπρόεδρος του ΣΑΑΠΒ Αντγος εα Πέτρος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ΣΣΕ 1948 Ταξχος ε.τ. Γεώργιος Ροδόπουλος,  ο Ανχης εα Παντ. Κράγκαρης μέλος ΔΣ/ΕΑΑΣ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Βοιωτίας εφ. Τχης Φραγκούλης Παντελής, άπαντες Μέλη της ΛΑΣ. Επίσης πρώην Διοικητές,  Χειριστές και  μηχανικοί της Αεροπορίας Στρατού.

     Παρέστησαν ως προσκεκλημένοι ο Διοικητής του 2ου ΣΥΑΣ Σχης (ΑΣ) Γεώργ. Κουμεντάκος, ο Γ’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ και Πρόεδρος του Σ.Α.Α.ΣΕΜ ("ΑΜΑΛΘΕΙΑ") Αντγος εα Σωτ. Χαρωνίτης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της Σχολής Ικάρων Απτχος (Ι) εα Ευάγγ. Γεωργούσης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ναυτικής Αεροπορίας Ανχος εα Ανδρέας Ξενάκης και  ο Πρόεδρος του Σ.Α.Α.Α.Σ  Τχης εα  Θεόδ. Αυγοκλούρης.

     Η  συμμετοχή των Μελών μας, απ’ όλες τις κατηγορίες (εν ενεργεία, εν αποστρατεία, πολιτικό προσωπικό της ΑΣ κλπ), αλλά και οι νέες εγγραφές, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, στηρίζοντας έτσι το ΔΣ στις προσπάθειές του. Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή και εγγραφή ενηλίκων τέκνων Μελών της ΛΑΣ, που σύμφωνα με το αναθεωρημένο καταστατικό δύνανται να καταστούν Μέλη της Λέσχης.

     Πρόεδρος της Γ.Σ. και Γραμματέας εκλέχθηκαν αντίστοιχα οι Ταξχος ε.τ. Γεώργιος Ροδόπουλος και ο Ανχης εα Φωκίωνας Λογοθετίδης.

      Η ΓΣ ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Προέδρου της ΛΑΣ Ταξχου ε.α. Βασιλείου Νικολόπουλου,  συνεχίσθηκε με τον απολογισμό, την έκθεση της Ε.Ε. επιτροπής από τον Πρόεδρό της Σχη ε.α. Ιωάννη Χαλαστάρα και τον προγραμματισμό του επομένου έτους. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αποφασίστηκε όπως η ετήσια χοροεσπερίδα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ  11  Μαρτίου 2017 στη ΛΑΕΔ.  

    Ο Διευθυντής της ΔΑΣ/ΓΕΣ ενημέρωσε τους παρισταμένους για τις εξελίξεις στην Α.Σ. με την απόκτηση ελικοπτέρων Chinook, εξοπλισμένων αναγνωριστικών ελικοπτέρων OH-58D (Kiowa), κλπ, τονίζοντας ιδιαίτερα τις υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες των Μονάδων Αεροπορίας Στρατού, στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Επίσης  αναφέρθηκε στη χορήγηση πτυχίων χειριστών και σε αποστράτους, σύμφωνα με  τα ευρωπαϊκά πρότυπα κατά PART-FCL (EASA πτυχία).

    Ο Πρόεδρος του ΔΣ υπό την ιδιότητά του και ως Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες με προβολή σε power point  για θέματα συνταξιοδοτικά-μισθολογικά-ασφαλιστικού νόμου κλπ

       Ακολούθησε η καθιερωμένη ευλογία, από τον Ταξχο εα και Μέλος της ΛΑΣ π. Γεώργιο Αποστολακίδη, πρώην Δντη  Θρησκευτικού/ΓΕΕΘΑ και η κοπή της βασιλόπιτας.  

        Τέλος διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για ΔΣ και ΕΕ.  Την 17η Φεβρουαρίου συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο ΔΣ και ΕΕ, όπως παρακάτω:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

α. Πρόεδρος :                      Νικολόπουλος Βασίλειος

β. Αντιπρόεδρος :                Μανιάτης Κωνσταντίνος

γ. Γενικός Γραμματέας:      Παρασκευόπουλος Αναστάσιος

 δ. Ταμίας :                           Παπαευαγγέλου Κων/νος

ε. Μέλη:                              Τάτσης Κων/νος

                                            Γαβαθάς Θεόδωρος

                                            Ντζόιδος Παναγιώτης

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

α. Πρόεδρος :                     Χαλαστάρας Ιωάννης

β. Γραμματέας :                 Ζαχαριάκης  Εμμανουήλ

γ. Μέλος :                          Σιώλος Αναστάσιος

 

     Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθησαν στη Γενική Συνέλευση, όσους συμμετείχαν τις αρχαιρεσίες, έστω και εκ του μακρόθεν και όλα τα Μέλη της ΛΑΣ, που στηρίζουν υλικά και ηθικά τη Λέσχη.

                                                                 

                                                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο.

                             Ο  Πρόεδρος                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

                  Βασίλειος  Νικολόπουλος                                     Αναστάσιος Παρασκευόπουλος

                               Ταξχος ε.α.                                                                     Ανχης ε.α.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε το Δημήτρη Σαμπάνη και τον Τάσο Παρασκευόπουλο για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 22:13