Ανακοίνωση της ΛΑΣ για δηλώσεις Προέδρου ΠΟΕΣ. PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 14 Μάιος 2017 18:55

 las emvlima            ΛΕΣΧΗ                                                                    

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ                                                                                Αθήνα,  13 Μαΐου 2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

          Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ την Παρασκευή 12 Μαΐου, απαξιωτικές δημόσιες δηλώσεις, του προέδρου της ΠΟΕΣ Συνταγματάρχη (ΣΓ) Αν. Τσουκαράκη, για τα ιπτάμενα Στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων (ΕΔΩ οι δηλώσεις  μετά το 3' 15").

          Η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού, καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΣ, που αποτελούν ασέβεια στην μνήμη των δεκάδων ιπταμένων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων και την εκτέλεση του καθήκοντος, καθώς

επίσης και όσων θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους καθημερινά για την διασφάλιση της Εθνικής μας ακεραιότητας, αλλά και τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο σε αεροδιακομιδές και αεροπυροσβέσεις.

           Θα περιμέναμε από ένα Αξιωματικό, που κατά δήλωση του αγωνίζεται για το καλό και την αξιοπρέπεια των εν ενεργεία συναδέλφων, να σκεφτεί διπλά πριν εκστομίσει ανάλογους χαρακτηρισμούς.

         Δεν μας αφορά αν εκτελεί εντολές ή αν η συνδικαλιστική του δράση οριοθετείται ΠΛΕΟΝ στο να κατηγορεί συναδέλφους του ως «αργόσχολους» και να ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό (γιατί άραγε;).  Δεν ανεχόμαστε όμως να επιδιώκει να προσβάλλει δημόσια τους Έλληνες ιπτάμενους Αξιωματικούς, απαξιώνοντάς τους στα μάτια του Ελληνικού Λαού,  ο οποίος ευτυχώς έχει κατατάξει στην κορυφή της εμπιστοσύνης του τις Ένοπλες Δυνάμεις.

             Πέραν αυτών, οι υπόψη δηλώσεις  κινούνται εκτός πνεύματος στρατιωτικής δεοντολογίας και γίνονται από ένα Στέλεχος, που το μεγαλύτερο μέρος της Στρατιωτικής του υπηρεσίας την έχει αναλώσει μέσα σε ένα γραφείο ως Στρατιωτικός Γραμματέας, μην έχοντας συναίσθηση των κινδύνων και ταλαιπωριών, στους οποίους εκτίθεται καθημερινά το ιπτάμενο προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι αλεξιπτωτιστές, οι βατραχάνθρωποι και όλοι εκείνοι που λαμβάνουν επίδομα επικινδυνότητας, αλλά και τις μετέπειτα επιπτώσεις στην υγεία τους και στη ζωή τους. Τονίζουμε εμφατικά ότι αναφερόμαστε σε επίδομα επικινδυνότητας και θεωρούμε ότι, το ελάχιστο που αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους για το έργο τους, είναι ο διαχρονικός σεβασμός!

          Καλείται το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΠΟΕΣ να λάβει θέση και να διευκρινίσει αν τα λεχθέντα από τον Πρόεδρό του είναι θέσεις της Ομοσπονδίας τους, διαφορετικά να διαχωρίσει τη θέση του (αν και στη συζήτηση συμμετείχε και ο Γεν. Γραμματέας χωρίς να διαφοροποιηθεί).  Ο δε   Πρόεδρος της ΠΟΕΣ, να ζητήσει δημόσια συγνώμη για το ατόπημα του.

          Τέλος προτείνουμε, για να ….. συμβάλει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ στον λειτουργικό Π/Υ του ΥΠΕΘΑ, που τόσο τον απασχολεί (δεν είδαμε να τον απασχολούν άλλα προβλήματα), να καταθέσουν ο ίδιος και ο Γεν. Γραμματέας, τις αποδοχές τους δύο (2) μηνών κάθε έτους, που αντιστοιχούν στις ειδικές άδειες συνολικά τουλάχιστον 60 ημερών που δικαιούνται έκαστος εξ αυτών (Ν. 4407/2016, Άρθρο 50, παραγρ. 7), οι οποίες είναι επιπλέον από την κανονική άδεια … και που προφανώς το διάστημα αυτό ΔΕΝ θα είναι στην υπηρεσία τους.  

                                                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                      Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

           Νικολόπουλος Βασίλειος                                                              Παρασκευόπουλος Αναστάσιος

                      Ταξχος εα                                                                                              Ανχης εα

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 18 Δεκέμβριος 2021 17:36