ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΤΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011 01:00

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ  ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Πριν από 1,5 περίπου χρόνο αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τι έμελε να συμβεί.  Μία καταιγίδα είχε αρχίσει να πλήττει  την Πατρίδα μας και από τότε διάφοροι φορείς άρχισαν να συνεγείρονται για να την αντιμετωπίσουν.

Αυτή η καταιγίδα όμως έχει ισοπεδώσει σχεδόν τα πάντα με αποτέλεσμα τη βίαιη ανατροπή μίας σειράς αξιών και δικαιωμάτων  (εθνικών, κοινωνικών, οικονομικών, εργασιακών, πρόνοιας, κλπ), στο βωμό του εξωτερικού δανεισμού. Δικαιώματα που οφείλω να ομολογήσω, κατέκτησαν κάποιοι άλλοι άνθρωποι που αγωνίστηκαν δεκαετίες πριν, με θυσίες ακόμη και σε ανθρώπινες  ζωές.

 

Κάτω από τις συνθήκες αυτές φάνηκε επιτακτική η ανάγκη αντίστασης στη λαίλαπα που είχε αρχίσει να μας σαρώνει.  Έτσι μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών που αναπτύχθηκαν, εμείς προχωρήσαμε στην ίδρυση ενός σύγχρονου, αδέσμευτου και δυναμικού δευτεροβάθμιου οργάνου πανελλήνιας εμβέλειας, που να εκπροσωπεί αμιγώς τα συμφέροντα όλων των στελεχών του Στρατού και ταυτόχρονα να συντονίζει την πληθώρα των υπαρχόντων πρωτοβάθμιων οργάνων, την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών που σήμερα εκπροσωπεί 11 φορείς και πάνω από 8.500  στρατιωτικούς

 

Όροι σε συμβάσεις που θίγουν την ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, η  προσπάθεια απαξίωσης των στρατιωτικών στην κοινή γνώμη και μία σειρά ενεργειών που θίγουν τις αξίες μας και τα δικαιώματά μας, δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους και παθητικούς. Οι συνεχείς περιορισμοί στην ιατρό-φαρμακευτική περίθαλψη, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η λεηλασία των μετοχικών ταμείων, που αποτελεί θέμα της σημερινής συνεύρεσης, θα πρέπει να μας απασχολήσουν έντονα για εξεύρεση λύσεων και αποκατάσταση των απολεσθέντων δικαιωμάτων μας.

 

Σε ότι αφορά το ΜΤΣ η κατάσταση που έχει περιέλθει είναι γνωστή σε όλους. Οι λανθασμένες επιλογές και αποφάσεις μερικών εκ των κατά καιρούς διορισμένων Δ.Σ.,  αλλά κυρίως των  πολιτικών προϊσταμένων οδήγησαν το ΜΤΣ στη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση. Θεωρούμε ότι για το Μ.Τ.Σ. υπάρχει λύση αρκεί αυτή να στηριχτεί σε βασικές αρχές και προϋποθέσεις όπως δικαιοσύνη, ανταποδοτικότητα,  λογική, διαφάνεια, μακριά από συντεχνιακές και άλλες πολιτικές ή κομματικές εξαρτήσεις και σκοπιμότητες.

 

Ως Ομοσπονδία καλούμε τους φίλους αστυνομικούς στην εξεύρεση μίας δίκαιης λύσης για το ΜΤΣ, στα πρότυπα του ΤΕΑΠΑΣΑ με τη συμβολή του Κράτους ως εργοδότη, αλλά και τους συναδέλφους των άλλων Κλάδων των Ε.Δ. για κοινή προσπάθεια εξόδου από την κρίση των  ταμείων μας.

 

Θεωρούμε  αναφαίρετο το δικαίωμά μας, στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Μ.Τ.Σ. προς τους μερισματούχους (μερίσματα, Β.Ε.Α., κλπ), χωρίς περικοπές.

 

Από την άλλη πλευρά κάποιοι παράγοντες του πολιτικού βίου της χώρας μας αλλά και διάφορα κέντρα εξουσίας, εκδηλώνουν απροκάλυπτα την πρόθεση τους, για απαξίωση των στρατιωτικών στην κοινή γνώμη και υποβάθμιση του ρόλου και του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων, πλήττοντας έτσι το ηθικό των εν ενεργεία στελεχών και το αξιόμαχο των Ε.Δ. της χώρας. Μίας κοινωνικής  ομάδας,  και μάλιστα της μοναδικής που στερείται συνδικαλιστικών οργάνων και δικαιωμάτων, με υπαγωγή στο  Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα και περιορισμούς ελευθεριών και λόγου. Που ποτέ δεν αξίωσε και δεν διεκδίκησε οτιδήποτε, επαφιέμενη στη  συντεταγμένη Πολιτεία που όφειλε να μεριμνά αυτή, από μόνη της, για τη διασφάλιση του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των στρατιωτικών τόσο των ε.ε. όσο και των ε.α. που αποτελούν ως εφεδρεία μέρος του Στρατιωτικού δυναμικού. Παντού σε όλο τον κόσμο οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι απόστρατοι ή βετεράνοι απολαμβάνουν της εκτίμησης και του σεβασμού του Κράτους τους. Γιατί άραγε στις κατά καιρούς συκοφαντικές και αήθεις επιθέσεις κατά της υπόληψης, του ηθικού και των εννόμων συμφερόντων μας, δεν υπάρχει αντίδραση ή προστασία από την ηγεσία του ΥΕΘΑ; Η αποστολή του Στρατού είναι, να εξασφαλίζει την άμυνα της Χώρας, να υπερασπίζει την Εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας. Οι ΕΔ αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας της Χώρας. Τόσο δύσκολο είναι για να το καταλάβουν μερικοί; Ή μήπως υποκρύπτονται άλλες σκοτεινές επιδιώξεις, με σενάρια που προκαλούν ανατριχίλα; Αυτές οι επιθέσεις που δεχόμαστε συνεχώς διογκώνονται. Επιλέγουμε, είτε την ατοµική µας περιχαράκωση και την πολυθρόνα μας επιτρέποντας τη διαιώνιση των προκλήσεων, είτε στηριζόμενοι στις πατρογονικές µας αξίες να ξεσηκωθούμε,  να τις αποτρέψουμε και να τις εξαφανίσουμε δια παντός. Μας αφορά όλους. 

 

             «Τιµή σ' εκείνους όπου στη ζωή τους όρισαν να φυλάγουν Θερµοπύλες .... ». έγραψε το 1903 ο Καβάφης.  Δεν πλέκει μόνο το διθύραμβο στους Λακεδαιμονίους. Εκφράζει την υψίστη τιµή για αυτόν που υπάρχει, αγωνίζεται και θυσιάζεται ακόµη και όταν ο ίδιος προβλέπει ότι ο αγώνας μπορεί να μην είναι νικηφόρος. Σκοπός δεν είναι µόνο η νίκη αλλά και η φύλαξη των Θερμοπυλών, δηλαδή των αξιών και των ιδανικών επάνω στις οποίες θεμελιώνεται η ζωή του ανθρώπου. «Κι αν δεν µπορείς να κάµεις τη ζωή σου όπως την θέλεις τούτο προσπάθησε τουλάχιστον: Μην την εξευτελίζεις.»

 

            Μέσα από την απολεσθείσα αλληλεγγύη της κοινωνίας μας και τη διαφαινόμενη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, πιστοί στη συνταγματική νομιμότητα, στις πανανθρώπινες αξίες και στους δημοκρατικούς θεσμούς,  πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα οργής, αγανάκτησης αλλά και αντίστασης. Το οφείλουμε στην πολυετή υπηρέτηση του θεσμού των Ε.Δ. και του λειτουργήματός μας, το οφείλουμε σε αυτούς που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι αξίες και δικαιώματα, το οφείλουμε στους νεότερους και τα παιδιά μας, για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον με ελπίδα και προοπτική.                Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε.

 

            Η ΠΟΣ προτείνει να ανοίξουμε κατ΄ αρχήν διαύλους επικοινωνίας μεταξύ όλων των φορέων ΕΔ-ΣΑ, αλλά και με άλλους κοινωνικούς φορείς, δημιουργώντας ίσως και μία άτυπη συντονιστική επιτροπή για να αμυνθούμε στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε όλες οι κοινωνικές ομάδες. Να πολεμήσουμε το «διαίρει και βασίλευε», που εφαρμόζει ένα απαξιωμένο από μόνο του πολιτικό σύστημα, στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα κατά της άλλης.

 

Διότι πέρα από τις μικροδιαφορές μας υπάρχει κάτι σπουδαίο που μας ενώνει. Υπάρχει η Ελλάδα μας, αυτή η μικρή πανέμορφη γωνιά του πλανήτη μας, με τη χιλιετή ιστορία της, που ευθέος πλέον την επιβουλεύονται. Που έχουν το θράσος 4 υπάλληλοι της «τρόικα», με έπαρση και αλαζονεία, μέσα στο ίδιο μας το σπίτι να μας προσβάλλουν και να μας απαξιώνουν. Να μας υποδεικνύουν πως θα απεργούμε, πως και τι θα νομοθετούμε. Δεν πρέπει ν΄ ανεχθούμε άλλες ταπεινώσεις, πριν είναι πολύ αργά.  

 

                                  Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011 01:00