Χρήσιμες ενημερώσεις τρεχόντων θεμάτων Αποστράτων. PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2020 12:02
 ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, αλλά ... και ενημερωνόμαστε!!
- Ξεκίνησαν από Μάρτιο και χορηγούνται σταδιακά οι κανονικές συντάξεις όσων αποστρατεύτηκαν μετά το 2016, που ανέρχονται σε περίπου 2.600 συντάξεις. Ταυτόχρονα θα αποσταλλούν και οι αντίστοιχες συνταξιοδοτικές πράξεις, οι οποίες θα πρέπει να τηρηθούν, διότι δεν αναρτώνται στον ΕΦΚΑ (προς το παρόν τουλάχιστον).

 

- Άρχισε η επεξεργασία των βεβαιώσεων που έχουν κατατεθεί για αναγνώριση της 5ετίας μονάδων εκστρατείας ("μάχιμη"), ώστε να περιληφθούν στα συντάξιμα έτη (ήδη μερικοί συνάδελφοι είδαν τη μεταβολή).
- Σε αρκετούς συναδέλφους δεν εμφανίζεται το μηνιαίο ενημερωτικό σύνταξης του ΕΦΚΑ, παρά μόνο ίσως του Ιανουαρίου 2019. Αυτό συμβαίνει σε όσους έχουν αρνητική προσωπική διαφορά ή λαμβάνουν δύο συντάξεις ίδιας κατηγορίας (πχ γήρατος). Εκτιμάται ότι σύντομα θα ολοκληρωθει η αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος που υπάρχει και θα εμφανισθούν τα αντίστοιχα μηνιαία ενημερωτικά (πιθανόν μέχρι τέλος Μαΐου).
- Για διευκόλυνση του ΕΦΚΑ στο θέμα έκδοσης στρατιωτικών συντάξεων, με πρωτοβουλία του ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, θα ενισχυθεί ο ΕΦΚΑ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με προσωπικό του ΥΠΕΘΑ για ταχύτερη διεκπεραίωση εκκρεμουσών περιπτώσεων. Ήταν ένα αίτημα του ΕΦΚΑ εδώ και πολύ καιρό, που είχαμε συζητήσει με κ. ΥΦΕΘΑ.
- Έχει ολοκληρωθεί το νέο τελικό σχέδιο της σύμβασης ΥΠΕΘΑ-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ που περιλαμβάνει νέα ποσοστά για καταθέσεις (καλύτερα από τα ισχύοντα στην αγορά, αλλά όχι στο ύψος της προηγούμενης σύμβασης) και νέους όρους για πιστωτικές κάρτες (οι νέοι όροι της κάρτας έχουν αναρτηθεί ιστοσελίδα ΠΟΣ: http://www.hellasmil.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=957:-mastercardr-&catid=38:proswpiko&Itemid=64).      Σύντομα θα κοινοποιηθεί η νέα σύμβαση του ΥΠΕΘΑ.
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 03 Μάιος 2020 13:18