Κοπή Βασιλόπιτας και Γενική Συνέλευση Π.Ο.Σ. έτους 2023. Ανακοίνωση υπ' αριθμ. 139 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2023 06:51

sigi2

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 139

    (Πατήστε στα πράσινα γράμματα για φωτογραφίες)

        

    Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στην αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), η Κοπή Βασιλόπιτας και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της Ομοσπονδίας.

 

     Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΣ, Ταξχος ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση και τους συμμετέχοντας στη Γ.Σ. αντιπροσώπους των Σωματείων - Μελών της Ομοσπονδίας και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.  Στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των αλλεπάλληλων κρίσεων, στην επιθετικότητα της Τουρκίας, στο ρόλο και την αποτελεσματικότητα των Ελληνικών Ε.Δ. στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και στις υποχρεώσεις της Πολιτείας απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Τέλος τόνισε, ότι η  Ομοσπονδία θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους συναδέλφους ε.ε. και ε.α. και τις οικογένειές τους, θα μελετά, θα εισηγείται και θα προσπαθεί δίνει λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα! Θα συνεχίσει να προσπαθεί και να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο!

     Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης.

 

    Παρέστησαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό:

  • Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσιος Χατζηδάκης.
  • Το Μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής της Ελληνικής Λύσης,  Αντώνιος Μυλωνάκης.
  • Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας - ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης.
  • Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων, Ηλίας Ηλιόπουλος.
  • Ο Πρόεδρος της Ανωτάτης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος, Δημήτριος Ανδρεαδάκης.
  • Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ), Συνταγματάρχης ε.α. Δημήτριος Γεωργάκης.

 

   Επίσης παρέστησαν :

 

     Στην εκδήλωση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

 

     Την Κοπή της βασιλόπιτας ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, ως  εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’.

 

     Στη συνέχεια  απενεμήθησαν τιμητικές πλακέτες σε πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣ .

 

    Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Παπαπαναγιώτου, στην οποία απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα.

 

    Μετά την αποχώρηση των προσκεκλημένων, εκλέχθηκε το Προεδρείο της Γ.Σ.   Πρόεδρος της Γ.Σ. εκλέχθηκε ο Αντιναύαρχος (ΠΝ) ε.α. Στυλιανός Πολίτης και Γραμματέας ο Ταξίαρχος ε.α. Βασίλειος Παπαδόπουλος.

 

    Aπό τους Φορείς της ΠΟΣ συμμετείχαν οι Πρόεδροι και αντιπρόσωποι των ΠΟΕΔ,   ΠΣΑΠ,  ΣΑΑΙΤΘ,   ΣΑΑΠΒ,  ΣΑΑΜ, ΣΑΑΔΒ, ΣΑΑΑΣ, ΣΑΑΥΣ, ΣΑΑΣΥΠ, ΣΑΑΣΕΜ, ΣΑΑΟΙΚΣ, ΛΑΣ, ΣΑΑΣΣΕ 1957,  ΣΑΑΣΣΕ 1961, ΣΑΑΣΣΕ 1959,  ΣΑΑΣΣΕ 1962, ΣΑΑΑΣΣΕ 1963ΣΑΑΑΣΣΕ 1965, ΣΑΑΣΣΕ 1968,  ΣΑΑΣΣΕ 1973,    ΣΑΑΣΣΕ 1975,    ΣΑΑΣΣΕ 1976,   ΣΑΑΣΣΕ 1978, ΣΑΑΣΣΕ 1979,   Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων,  ΣΑΑΣΣΕ 1972,  Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας,    Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας.

 

    Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. αφού επιβεβαίωσε την απαρτία της συνέλευσης, κάλεσε τον Πρόεδρο της ΠΟΣ να παρουσιάσει τον απολογισμό του Δ.Σ. και τον προγραμματισμό επομένου έτους.  Στη συνέχεια ο Ταμίας της ΠΟΣ, Αντγος εα Κων/νος Βερνίκος παρουσίασε τον Οικονομικό Απολογισμό 2022 και τον Προγραμματισμό του τρέχοντος έτους.  Ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Υπτγος εα Σταμάτιος Ισπανόπουλος παρουσίασε την έκθεση της.  Η Γενική Συνέλευση κατόπιν συζήτησης, ενέκρινε ομόφωνα τον οικονομικό απολογισμό και τα διοικητικά πεπραγμένα και απάλλαξε το Διοικητικό Συμβούλιο από κάθε ευθύνη για τα οικονομικά και διοικητικά πεπραγμένα του έτους 2022.

 

    Ακολούθησε συζήτηση θεμάτων που τέθηκαν από τα μέλη της ΓΣ και σύντομη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΠΟΣ για τα τρέχοντα συνταξιοδοτικά και οικονομικά θέματα που αφορούν στους αποστράτους.

 

    Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ευχαριστεί όλους τους αντιπροσώπους των Φορέων που συμμετείχαν στη διαδικασία της Γ.Σ. Κυρίως όμως, εκφράζει προς τους Συναδέλφους, την βαθειά του ικανοποίηση, για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που παρέχουν στην ΠΟΣ.

                                                                                                                  ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ  ΓΙΑ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ )

                                                                                                                                                       

                                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ     ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              

  Νικολόπουλος Βασίλειος

          Ταξίαρχος  εα

       

      Πιτσόλης Νικόλαος  

      Αντιστράτηγος  εα

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 26 Μάρτιος 2023 14:47