Εφημερίδες

 

Είσοδος ΜελώνΕπισκέπτες

3904169
ΣήμεραΣήμερα364
ΕβδομάδαΕβδομάδα3145
ΜήναςΜήνας20146
ΣυνολικάΣυνολικά3904169
Μεγαλύτερη 12-20-2023:5148
Statistik created: 2024-05-28T03:24:36+03:00
Καλωσήρθατε στην ομοσπονδία μας
Κοπή Βασιλόπιτας και Γενική Συνέλευση της ΠΟΣ. Ανακοίνωση 146 PDF Εκτύπωση
Σάββατο, 09 Μάρτιος 2024 11:02

1geniki

   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΥΠ’ ΑΡΙΘ.  146

                    (Για να δείτε φωτογραφίες κλικ στις πράσινες λέξεις) 

   

       Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), η Κοπή Βασιλόπιτας και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της Ομοσπονδίας.

       Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΣ, Ταξχος ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση και τους συμμετέχοντας στη Γ.Σ. αντιπροσώπους των Σωματείων – Μελών της Ομοσπονδίας. 

 

         Στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη 14ετή λειτουργία της Ομοσπονδίας και στους Φορείς της ΠΟΣ, καθώς και στην αποδοχή και συνεργασία της με αρμόδιους φορείς και Υπουργεία της Χώρας. Επεσήμανε τις επιπτώσεις της πανδημίας, της ενεργειακής εκτροπής, της ακρίβειας και των γεωπολιτικών εξελίξεων, που δημιουργούν εστίες κινδύνου οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας στην Πατρίδα μας.  Επεσήμανε επίσης την αναγκαιότητα ενίσχυσης της κοινωνικής δικαιοσύνης και της επίτευξης των στόχων της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ, για μια βιώσιμη και ανθρωποκεντρική ανάπτυξη.  Έκανε ιδιαίτερη μνεία των επιπτώσεων από την επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά και τη βελτίωση της διπλωματικής και στρατιωτικής θέσης της Ελλάδας.  Υπενθύμισε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και να σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων.  Τέλος τόνισε ότι η  Ομοσπονδία θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, θα μελετά, θα εισηγείται και θα προσπαθεί να δίνει λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα, για ένα καλύτερο αύριο ! (Εδώ η ομιλία)

Περισσότερα...
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΕΣΜΑ) PDF Εκτύπωση
Σάββατο, 09 Μάρτιος 2024 01:27

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΕΣΜΑ)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Αθήνα, 2/3/2024

       Η μεταπολεμική ανάπτυξη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), δημιούργησε νέες απαιτήσεις μεταξύ των οποίων και μια σταθερή ροή παραγωγής Τεχνικών Αξιωματικών Ανώτατης βαθμίδας εκπαίδευσης. Έτσι, το 1949 με το Βασιλικό Διάταγμα με αριθμό ΦΕΚ Α’/110/10-5-49, ιδρύεται η "Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας" (ΣΜΑ) η οποία στις 29 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, υποδέχθηκε τους πρώτους σπουδαστές της 1ης σειράς ΣΜΑ, με μόνη ειδικότητα, αυτή του Τεχνικού Αξιωματικού Αεροσκαφών.

Περισσότερα...
 
Απασχόληση Αποστράτων - Συνταξιούχων. Έκδοση ΦΕΚ. PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 05 Μάρτιος 2024 00:02

       Κοινοποιείται το ΦΕΚ B’ 1391/01.03.2024 με το οποίο καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του  άρθρου 20 του ν. 4387/2016 που αφορά την Απασχόληση Συνταξιούχων.

        Από 1.1.2024 οι εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι αναλαμβάνουν απασχόληση, συνεχίζουν κατά τη διάρκεια της απασχόλησης να λαμβάνουν το σύνολο της κύριας και επικουρικής σύνταξης που δικαιούνται από τον Φορέα.

         Με το ΦΕΚ, οι ήδη συνταξιούχοι ή όσοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης οφείλουν μέχρι την τελευταία ημέρα του μήνα ανάληψης της απασχόλησης ή μέχρι την τελευταία ημέρα του μήνα υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης χωρίς διακοπή της απασχόλησης, να εισέλθουν στην ηλεκτρονική υπηρεσία δήλωσης απασχόλησης συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ και να δηλώσουν υπεύθυνα την έναρξη και τα χαρακτηριστικά της απασχόλησής τους. Η είσοδος πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησης με τη χρήση των κωδικών taxis net.
        Παράλειψη της δήλωσης για την έναρξη της απασχόλησης επιφέρει χρηματική κύρωση ίση με δώδεκα (12) μηνιαίες κύριες και επικουρικές συντάξεις. 
                                                        Για λεπτομέρειες του ΦΕΚ πατήστε ΕΔΩ
 
Κωδικοποίηση Νομοθεσίας Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2024 23:05

pitsolis istΓράφει ο Νικόλαος Πιτσόλης

Αντγος εα -Επίτιμος Δντής Ζ' Κλάδου του ΓΕΕΘΑ
Β' Αντιπρόεδρος της Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων 
Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ)
 

Έχει διαπιστωθεί ότι η οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία του ΜΤΣ καλύπτεται από ένα πολύπλοκο και δαιδαλώδες πλαίσιο 142 Νόμων, Αναγκαστικών Νόμων, Προεδρικών ή Βασιλικών ή Νομοθετικών Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων. Με το ΝΔ 10/5/-20/7/1926 (ΦΕΚ 241Α΄) κωδικοποιήθηκαν σε ένα ενιαίο κείμενο Νόμου τα 41 νομοθετήματα που είχαν εκδοθεί για το ΜΤΣ από το 1913 μέχρι το 1926. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί άλλα 101 νομοθετήματα, χωρίς να είναι γνωστή κάποια νεότερη κωδικοποίηση. Επιχείρησα να κωδικοποιήσω τα υπόψη θεσμικά κείμενα, με την επιφύλαξη πιθανής ύπαρξης διατάξεων που δεν ανευρέθησαν. Η κωδικοποίηση καλύπτει μέχρι και τις διατάξεις του ν. 5018/2023 (ΦΕΚ 25Α΄).                  

                                 Για να δείτε την κωδικοποίηση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

 

 

 
Γενικη Συνέλευση και κοπή Βασιλόπιτας ΣΑΑΔΒ PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2024 23:28

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ

και ΚΟΠΗ  ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2024

    Την Κυριακή 11 Φεβ 2024  πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου και η κοπή της βασιλόπιτας 2024 στην αίθουσα ΑΘΗΝΑ της ΛΑΕΔ, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό του Συνδέσμου με πολύ μεγάλη συμμετοχή μελών ως και συζύγων αποβιωσάντων συναδέλφων. 

istDB1a

     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Χούπης Δημήτριος, ο Δντης ΔΔΒ-ΕΠ/ΓΕΣ Υπτγος κ. Γκιζάνης Γεώργιος,ο Δντης του ΣΤ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υπτγος κ. Μπούρας Ιωάννης, ο Δκτης της ΣΔΒ Ταξχος κ. Βασιλειάδης Παναγιώτης, ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ και Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Αντγος ε.α .κ. Πόκας Χαράλαμπος και ο Πρόεδρος της ΠΟΣ και της ΛΑΣ Ταξχος ε.α. κ. Νικολόπουλος Βασίλειος.

Περισσότερα...
 
Τοποθετήσεις Αντιστρατήγων – Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων από το ΚΥΣΕΑ PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 16 Ιανουάριος 2024 00:38

Τοποθετήσεις Αντιστρατήγων – Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων από το ΚΥΣΕΑ

 

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στην 2η/2024 Συνεδρίαση του αποφάσισε:

1. Την τοποθέτηση των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων, Αντιπτεράρχων και Υποπτεράρχων σε θέση Αντιπτεράρχων, ως εξής:

Περισσότερα...
 
Ενημέρωση και επιστολή του Συνδέσμου Αποφοίτων Αξιωματικών Σ.Σ.Ε. Τάξεως 1973. PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2024 23:28

      Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Παν. Πειραιώς συνδιοργανώνουν  στις 18 και 19 Ιαν 2024 συνέδριο με τον τίτλο "Ένστολοι στην Ελλάδα 1944-2024. Μια κοινωνική Ιστορία".  Λεπτομέρειες για τα θέματα του συνεδρίου και τους ομιλητές φαίνονται ΕΔΩ . 

      Το ΔΣ του ΣΑΑ ΣΣΕ 1973 ομοφώνως αποφάσισε στην αποστολή επιστολής Διαμαρτυρίας-Καταγγελίας. Για να δείτε την επιστολή ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 68